Solans Kycklingfilé med Sötsur sås

Denna kyckling är busenkel att göra. Den kan serveras som varmrätt med Sötsur Sås eller kall på Buffébordet.
Jag gjorde den till min dotters bröllop och den blev succé.  Ska den serveras som kallskuret så skivar du den i tunna skivor och som varmrätt ca 5-8 mm tjocka skivor. Jag använde Knorr Texas Grillkrydda som är lite stark. Eftersom kycklingen i sig inte har så mycket smak så sätter den lite extra piff på filéerna.



Detta behöver du till 4 personer:

4 st     Kycklingfiléer
1 dl     Olja
1 dl     Thi Sweet Chili
Grillkrydda av någon sort

Gör så här:

Blanda Thai Sweet Chili med oljan och pensla kycklingen runt om, krydda dem med grillkryddan och lägg i en med olja smord eldfast form. Stek i ugn i 200 grader i 35-40 min.



Sötsur Sås


Detta behöver du till 4 personer:

2½ dl     Ananasjuice (eller spadet från en burk ananas)
3 msk    Äppelcidervinäger
2 tsk       Kikkoman-soya
2 msk     Flytande honung
2 msk     Ketchup
1 Röd     Paprika
1 msk     Maizena
1 msk     Vatten
(4 skivor ananas)
(1 st finhackad Röd Paprika)

Gör så här:

Blanda ananasjuice, vinäger, soya, honung och ketchup i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Tillsätt den finhackade paprikan och eventuell ananas och grön paprika och låt koka ett par minuter. Blanda maizena och vatten i en skål och rör ned det i såsen. Låt det småsjuda i ca 2 minuter. Skulle såsen bli för tjock så tillsätt lite kallt vatten.



Servera med ris och eventuellt mer grönsaker.

Lycka till och smaklig måltid

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0