Grattis till Julgodisboken



Nu är tävlingen avgjord.

Stort GRATTIS till maria_6909

Hör av dig så fort som möjligt så du hinner få boken innan jul.

Det var många som ville vara med och tävla och som jag skrev i tävlingsinlägget så hade man extra chans om man länkade till tävlingen på sin blogg och det var många som hade gjort.
Tack för intresset och lugn det kommer mer tävlingar efter nyår.

Lisas Rödbetssallad



Min blogg och Tradera-kompis Lisa-olsi bjuder på den här härliga Rödbetssalladen till jul.
Perfekt.
Man vet ju vad man äter om man gör maten själv istället för att köpa färdiglagat och har du egengjorda gurkor och rödbetor samt gjort majonäs och senap själv så vad kan bli bättre.

Du hittar receptet här

Få julstämning när du städar.


Bilden är lånad från Russinet

Nu kan du njuta av julens dofter när du städar. Hittade detta härliga rengörimgsmedel som med en doft av
apelsin och kanel sprider julkänsla i hela huset.


Du hittar den hos Russinet


Vinn en upplevelse


Bilden lånad från Rebecca´s Kitchen

Var med och tävla om en upplevelse. Du hittar tävlingen på Rebecca´s Kitchen

Lycka till

Tävla om extra Julklappspengar



Jag är med och tävlar om 1000kr i kontanter hos
En Andra Chans

Tävlingen avslutas den 16 december kl 23.59.
Var med du oxå, extra julkklappspengar.
Lycka till

Vinn en bok om julgodis



Nu är det tävlingsdags.
Du kan vinna den här underbara boken om Julgodis med Johanna Westman

Utdrag från bokus
"Prova annorlunda knäck med apelsin eller choklad, kola som smakar citron, saffran eller lakrits. Smaka på trillingnöt, wienernougat, pistagepralin, mozartkulor och baci - italienska kyssar. Eller varför inte klassiska kyssar med pepparmynta. Och för den som tänker i GI-banor finns också flera lockande godisbitar, som chokladdoppad physalis eller frukt- och nötbollar."

Här kan du tjuvkika på lite av bokens innehåll.

Vill du vinna detta så skriver du bara en kommentar i detta inlägg. För dubbel chans i lottningen så kan du skriva om tävlingen i din blogg och länka hit, använd gärna bilden och skriv att du bloggat om det i din kommentar i så fall.

Vinnaren dras den 17 december kl 23.59

Olivolja på burk

En vacker gammaldags plåtburk och en smakrik fin olivolja kan inte bli annat än succé.

Raffaelli Olivolja extra Virgin Tuscano Lattino olio. Innehåller 250 ml.





Denna vackra burk hittade jag hos Syster Lycklig 

Förutom denna så erbjuder de mycket annat fint


Supergott Julgodis.



Ett gudagott godis som bara måste provas

Det här receptet som ursprungligen kommer från Leilas  julprogram förra året,
har jag lånat från min dotters blogg veramedflera




Godisshots i ordets bemärkelse


Bild lånad från coolstuff.

Detta kan man verkligen kalla godisshots. När du druckit din shots så kan du fortsätta med glaset. Det är nämligen gjort av polkagris.
Dessa häftiga Shotsglas kommer från coolstuff och kostar 59:-/2st eller 179:-/8st.

Häftigt va??

Lyxig Gryta

Grytor av alla slag är perfekt när man är många till middag. Den här grytan har massor med ingredienser och är flexibel. Gillar man inte någon ingrediens så utesluter man den bara. Mängderna kan man också variera och likaså kryddningen. Där jag skrivit dit ett plus betyder att det sista antalet av ingrediensen ska tillsättas när grytan är klar.
Under ingredienserna hittar du lite tips på vad man mer kan ha i grytan
Smaklig måltid.



Detta behöver du för 10-12 personer:

1-1,2kg Grytkött
1pkt Bacon, strimlat
1 Liter Vatten
250g Charlottenlök
5 st Vitlöksklyftor, hela
5+2 Morötter i slantar
1+1 Paprika, valfri färg, i bitar
10-15skivor Smörgåsgurka, grovhackad
4 st Köttbuljongtärningar
1 msk Rödvinsvinäger
1-1½dl Rödvin
1 tsk Paprikapulver
1 stor Purjolök, skivad
2 tsk Vinbärsgelé, valfri
3 dl Grädde
4-5 msk Maizenamjöl
coloritsoya
salt, peppar
Matfett till stekning


Tips på ingredienser du kan tillsätta när grytan är klar

(En liten burk syltlök)
(En burk skivade vattenkastanjer)
(Stekta små hela champinjoner)


Gör så här:

Skär köttet i lagom stora tärningar och bryn det i en gryta med lite matfett. Stek Bacon näst intill knaprigt, stek charlottenlök och vitlök. Tillsätt dem i grytan. Häll över vattnet och tillsätt buljongen samt ena paprikan, de 5 morötterna, smörgåsgurkan, rödvin, rödvinsvinäger och paprikapulver. Smaka av med soya, gelé, salt och peppar. Låt grytan puttra på svag värme ca 50 min eller till köttet är mört. När köttet är klart tillsätts den andra paprikan, de resterande två morötterna, den skivade purjon och grädden. Red av med mjölet. Låt allt puttra några min. Smaka av. Krydda eventuellt mer.
Servera med kokt potatis och Broccoli.


Visst finns änglar.



En av de alldeles mest underbara änglar är min älsta dotter Veronica som är duktig på web-design och har gett min blogg ett nytt ansikte. Jag är helnöjd med den.
Massor med kramar och tack.

För att fira det nya bloggutseendet så ska det bli lite tävlingar inom kort. Så håll utsikt.

Advent på Bodarpsgården i Skåne



Jag älskar julmarknader av alla slag. Tyvärr så kan jag inte besöka alla jag vill, ibland räcker inte tiden eller så är avståndet för långt som till denna t ex.

Boarpsgården är en av Sveriges underbara egentillverkare. De tillverkar nektar, saft, sylt, marmelad och glögg. Deras Hallonglögg placerade sig 3:a i glöggklassen på SM i  Mathantverk.

Nu flyttar de in Halloncafét och Gårdsbutiken i stallet och kommer att ha öppet 
söndagarna  2:a och 3:e advent kl.  11.00- 17.00

Här finns även andra utställare:

Ewy Chrstensson, Blommor o ting 
Gertud Persson, Keramik
Tony Gylleneiden & co, Vilda växter
Camilla Hansson, akrylmålningar
Tunnbrödsgården i Aggarp,
Beddinge rökeri


Har du inte möjlighet att besöka deras marknad så kan du gå in på deras hemsida och beställa där

RSS 2.0