Parmesanpanerad Kycklingfilé

Detta recept hittade jag i en gammal tidning och tyckte det lät gott och gissa om det var det också. Jag kunde ha ätit mycket mer om det bara funnits.



Detta behöver du:

 

4 kycklingfiléer

2 äggulor

2 dl riven parmesan- eller västerbottenost

½ tsk paprikapulver

½ krm cajennpeppar

2½ msk vatten

½ dl vetemjöl

1 tsk salt

2 krm peppar


Gör så här:

 

Dela filéerna på längden. Blanda ägg, ost, paprikapulver, cajennpeppar och vatten. Blanda mjölet med salt och peppar, doppa filéerna först imjölet sedan i äggblandningen. Lägg filéerna i en smord ugnsäker form. Ugnsstek i 225 grader i ca 20 min.
Servera med ris eller kokt potatis, en god sås och kokta grönsaker

Den såsen jag gjort till denna rätt är busenkel, endast grädde, stekta färska champinjoner, en svampbuljongtärning och salt och peppar efter smak


Fisklasagne á la Anna

Detta är vinnaren från föregående tävling en spännande och för mig en ny rätt. Så här skriver vinnaren Anna Lundström.

"Fisklasange,har lurat många icke fiskätare. Dom har inte trott på mig, när jag har berättat att det är fisk."




Detta behöver du:
(4 port)

1 pkt fryst torsk 400 gr
Lasangeplattor
2 gula lökar,hackade
1 burk krossade tomater
1msk chilisås
1fiskbuljongtärning
Salt och peppar
Timjan.
OSTSÅS:
2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
1 dl STARK mjukost.

Så här gör du:


Fräs hackad lök och bitar av fisken.Tillsätt tomater, chilisås,
buljongtärning och kryddor. Låt sjuda ca 10 min och smaka av.
Smält osten i grädden och rör i creme fraich.
Bottna en smord form med lasangeplattor och tomatfisksås
i två lager.
Täck med ostsåsen.
Grädda 175 grader,40 min.


Solans Dajmglass

Denna gudomliga glass har blivit en succé. Den är enkel att göra och med några timmars planering så har du den perfekta efterrätten. Ett tips är att passa på då affären säljer ut grädde med kort datum, då kan man göra flera satser så man har i frysen att bara plocka fram


Foto: Veronica Johansson

Detta behöver du:
2 Dubbeldajm

4 Äggulor

1dl Socker

4dl Vispgrädde

2msk Ljus Sirap

1tsk Vanila Vaniljsocker

Gör så här:

Krossa dajmen i en mortel. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Överblivna äggvitor kan frysas. Det är viktigt att smeten vispas noga så att allt socker löser sig ordentligt. Vispa grädden hård och styv och blanda ner i äggulesmeten. Rör om ordentligt. Rör i dajm, sirap och vaniljsocker. Blanda mycket noga.

Häll smeten i en form (1½ l) och låt stå i frysen 5-6 timmar, tills glassen stelnat ordentligt. kan naturligtvis stå längre om man vill förbereda. Vid servering stjälp upp glassen på ett fat. Detta gör man lättast om du lossar kantan med en kniv och doppar formen mycket hastigt i hett vatten och sedan stjälper upp på fatet. har du använt sockerkaksform så fyll hålet med vindruvor som dekoration. Servera med varm hjortronsylt eller annan god sylt.

Smaklig spis.


RSS 2.0