Fisk i ugn
Denna enkla fiskrätt har jag gjort sedan mina barn var små. Den är enkel att tillaga och barnens fisk-favorit. Man kan variera den mycket och efter smak. "Man tager vad man haver" enligt Kajsa Warg
Fisk i ugn 4p
400g Valfri fisk i block
1 Ägg
1-1½dl Ströbröd
4dl Matlagningsgrädde
Salt, Peppar
Matfett till formen
Variation:
Stekta färska champinjoner, räkor eller dill.
Dela fiskblocket i åtta delar. Blanda i kryddorna i ströbrödet och panera fiskbitarna i uppvispat ägg och ströbröd. Lägg fisken i smord form och strö över lite ströbröd (fungerar som redning) stek i ugn 200 grader i ca 15 min eller tills fisken fått lite färg. Tillsätt grädden och krydda ev lite mer. Tillsätt även dill eller champinjoner. Stek i ugnen ca 15 min till eller tills det fått en gyllenbrun färg. Obs, använder du räkor så tillsätt dem 5min innan fisken är klar.
Servera med kokta grönsaker och kokt potatis.
Ett recept för mig att pröva.
Gillar fisk så detta ska jag lägga på minnet. Blir så lätt gamla invanda recept annars! Kram Maria
Solen! Joel skulle nog tipsa om din goda lax som han pratar så mycket om..Mumsigt värre;)