Fisk i ugn

Denna enkla fiskrätt har jag gjort sedan mina barn var små. Den är enkel att tillaga och barnens fisk-favorit. Man kan variera den mycket och efter smak. "Man tager vad man haver" enligt Kajsa Warg

    Fisk i ugn	4p    400g 	Valfri fisk i block  1	Ägg  1-1½dl	Ströbröd  4dl	Matlagningsgrädde  Salt, Peppar  Matfett till formen    Variation:  Stekta färska champinjoner, räkor eller dill.    Dela fiskblocket i åtta delar. Blanda i kryddorna i ströbrödet och panera fiskbitarna i uppvispat ägg och ströbröd. Lägg i smord form och stek i ugn 200 grader i ca 15 min eller tills fisken fått lite färg. Tillsätt grädden och krydda ev lite mer. Tillsätt även dill eller champinjoner. Stek i ugnen ca 15 min till eller tills det fått en gyllenbrun färg. Obs, använder du räkor så tillsätt dem 5min innan fisken är klar.


Fisk i ugn            4p

  

400g              Valfri fisk i block

1                     Ägg

1-1½dl           Ströbröd

4dl                  Matlagningsgrädde

Salt, Peppar

Matfett till formen


Variation:

Stekta färska champinjoner, räkor eller dill.


Dela fiskblocket i åtta delar. Blanda i kryddorna i ströbrödet och panera fiskbitarna i uppvispat ägg och ströbröd. Lägg fisken i smord form och strö över lite ströbröd (fungerar som redning) stek i ugn 200 grader i ca 15 min eller tills fisken fått lite färg. Tillsätt grädden och krydda ev lite mer. Tillsätt även dill eller champinjoner. Stek i ugnen ca 15 min till eller tills det fått en gyllenbrun färg. Obs, använder du räkor så tillsätt dem 5min innan fisken är klar.

Servera med kokta grönsaker och kokt potatis.


Kommentarer
Postat av: Jeepinger

Ett recept för mig att pröva.

2008-11-11 @ 17:59:12
URL: http://marianova.com
Postat av: maria_6909

Gillar fisk så detta ska jag lägga på minnet. Blir så lätt gamla invanda recept annars! Kram Maria

2008-12-11 @ 23:33:41
URL: http://marianova.com/users/maria_6909
Postat av: Maria Fredriksson

Solen! Joel skulle nog tipsa om din goda lax som han pratar så mycket om..Mumsigt värre;)

2009-01-12 @ 01:51:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0