Kapten Söders Saftiga Stek

Receptet till denna stek fick min sambo av en kock för många år sedan och har sedan dess varit en favorit i vårt hem.



Detta behöver du:


1½ kg        Nötkött (fransyska)

1-2 tsk       Salt

8 st            Kryddpepparkorn, hela

2 st            Vitlöksklyftor

2 st            Gul Lök

2 st            Köttbuljongtärningar

1-2 st         Morötter (grovt skivade)

1 dl            Rödvin eller Matlagningsvin

Vatten


Gör så här:

  

Bryn köttet runt om i en stekgryta som tål ugnsvärme. Fräs löken lite i en stekpanna och häll över steken. Tillsätt vatten så det täcker 1/3 av steken. Tillsätt övriga ingredienser. Låt steken småkoka på spisen ca 1 timme och sätt sedan in den i ugnen i 175 grader en timme.


Sås:

  

Ta lite av stekskyn 1-2 dl och tillsätt grädde till önskad smak, tillsätt även lite rödvinbärsgelé så får du en superb sås. Stekskyn i sig är så starkt kryddad att det inte behövs ytterligare kryddning. Eventuellt kan man späda med lite vatten om man tycker den är för stark.

Servera gärna med kokt eller pressad potatis och Brysselkål.

Lycka till och smaklig måltid


Kommentarer
Postat av: Maria Fredriksson

Hej du solen;) Här hittar man lite smått och gott ser jag. Blir riktigt hungrig!! Tips lägg in dina goda lövbiffs rulader, smaskens. kram Maria

2009-01-12 @ 01:49:50
Postat av: StefanWeei

Heej, läs gärna mitt senaste inlägg om kakao/"choklad" i bakverk och glass, gillar du det? Bidra gärna med din åsikt! :)

2009-01-12 @ 01:51:55
URL: http://stefanweei.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0