Morotsfrallor

Detta recept fick jag av min blogg-kompis MissDog på MariaNova De är supersaftiga och enkla att göra. Ni måste bara prova dem.

Foto: MissDog

Foto: MissDog


Saftiga morotsfrallor lätta att svänga ihop.

5 dl mjölk

50g jäst

25g rumstempererat smör

2 tsk salt

2 msk honung el. ljus sirap

3 dl rårivna morötter

13-15 dl lantbrödsvetemjöl 4 sädesslag

 Pensling:

1 uppvispat ägg

1/2 dl solroskärnor

1/2 dl pumpakärnor

ev. flingsalt

Värm mjölken fingervarm, smula jästen i en bunke. Häll över mjölken rör om så jästen löser sig. Tillsätt övriga ingredienser samt det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa 30 min.

Ta upp degen på mjölat bakbord, arbeta degen smidig.Dela degen, forma till bullar el. bröd.Lägg på bakplåtspapper, låt jäsa i 20 min.

Pensla med ägg, strö över  pumpa och solroskärnor och ev. flingsalt

Grädda mitt i ugnen 10-15 min i 225 grader.

Låt svalna under bakduk


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0